Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar overzicht
Blogpost

Vereniging Zelfstandig Ondernemers in de Zorg is van start

Datum
30 oktober 2023
Geplaatst door
Sanne van der …
verpleegkundige

Vereniging Zelfstandig Ondernemers in de Zorg (VZOZ) is vanaf 1 oktober 2023 van start! Zij zijn een landelijke onafhankelijke ledenvereniging, die is opgericht voor alle zzp’ers in de zorg. Het leuke aan deze vereniging is dat het bestuur en zijn leden allemaal bestaan uit zelfstandig ondernemers die actief zijn in de zorg. De vereniging heeft als doel om de belangen te behartigen van zzp’ers in de zorg  via één stem.

Voorzitter van VZOZ, René Dongelmans, is ruim 30 jaar actief als psychiatrische verpleegkundige in de GGZ, en is sinds 5 jaar zelfstandig ondernemer. Dongelmans geeft aan dat vele zelfstandige zich zorgen maken over de bestaansrecht als zzp’er omdat de inzet binnen zorgorganisaties valt onder de zogenoemde ‘inbedding’, wat schijnzelfstandigheid insinueert.‘Dit betekent dat het werken in de zorg als zzp’er voor de meesten van ons onmogelijk gemaakt wordt’. Dongelmans stelt dat het belangrijk is dat de zelfstandig ondernemer in de zorg zelf een stem krijgt.‘Dat is de reden waarom wij onszelf hebben verenigd.’ 

VZOZ voldoet volgens Dongelmans aan alle eisen over hoe een landelijke belangenbehartiger voor zzp’ers in de zorg eruit moet zien. Dit houdt in: Medezeggenschap en lidmaatschap voor de achterban, een bestuur dat uit zorgprofessionals bestaat en het zzp-schap volledig kent, gezamenlijke communicatie, en een onafhankelijke rechtspersoon zonder commercieel belang.  

Laat jouw stem horen!

De vereniging vraagt hun collega zzp'ers in de zorg zich massaal aan te sluiten en lid te worden van de vereniging.  ‘Kom in actie voor jezelf en jouw collega’s’! 

Meer informatie is te vinden op de website van Vereniging Zelfstandig Ondernemers in de Zorg (VZOZ) : https://zelfstandigondernemersindezorg.nl/ 

Terug naar overzicht