zorgpersoneel

Een bevorderende daginvulling voor mensen met dementie: hoe ziet dat eruit?

Een daginvulling die zinvol is, is van groot belang voor dementerenden. Uit een door het ministerie van VWS uitgevoerd onderzoek blijkt dat zij baat hebben bij zoveel mogelijk blijven leven zoals ze daarvoor deden, vooral in de beginfase van de dementie.

Blogpost
|
07 oktober 2022
Lees meer
zorgpersoneel

Financiële en mentale problemen onder laagbetaalde zorgprofessionals: een groeiend probleem

Armoede, discriminatie, racisme… Het lijken onderwerpen waar vooral straatjongeren en werklozen mee te maken hebben, maar niets is minder waar.

Blogpost
|
30 september 2022
Lees meer
Personeel zorg

3 tips bij personeelstekort in de zorg

Het vinden van personeel in de zorg is een uitdaging. Tekorten lopen, net als in andere branches, steeds verder op. Artsen, verpleegkundigen en medisch ondersteunende medewerkers zijn gewild, terwijl de wachtlijsten én de werkdruk groeien.

Blogpost
|
14 september 2022
Lees meer
zorg

Stijging ziekteverzuim en personeelsverloop

De data over het ziekteverzuim in de zorg laat een stijging zien van bijna 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vernet analyseerde en publiceerde de gegevens over het tweede kwartaal van 2021.

Blogpost
|
10 augustus 2022
Lees meer
zorg

Oplopend personeelstekort door ondermaatse beloning

In 2021 heeft het kabinet geld vrijgemaakt voor de zorg om de arbeidsvoorwaarden in de CAO voor zorgprofessionals te verbeteren. Hiermee is het geld op en kan het niet nog een keer uitgegeven worden.

Blogpost
|
10 augustus 2022
Lees meer
ggz

Moeilijk verstaanbaar gedrag: technologie kan inzicht geven

Moeilijk verstaanbaar of onbegrepen gedrag is een groot probleem in de zorg. Met name cliënten die moeizaam of helemaal niet kunnen communiceren, uiten zich door bijvoorbeeld te huilen, te schreeuwen en te slaan.

Nieuwsbericht
|
20 juni 2022
Lees meer
GGZ

Moties in de tweede kamer over de GGZ

De Nederlandse ggz verkeert in zwaar weer. Instellingen die complexe zorg verlenen moeten sluiten omdat er te veel verlies wordt gemaakt. Dit terwijl niemand weet of deze zeer gespecialiseerde zorg elders overgenomen kan worden.

Nieuwsbericht
|
20 juni 2022
Lees meer
GGZ

GGZ dreigt te imploderen

Veel ggz-instellingen verkeren in een benarde financiële positie. Als de trend van de eerste maanden van 2022 doorzet, wacht een groot aantal ggz-instellingen een miljoenenverlies.

Nieuwsbericht
|
11 mei 2022
Lees meer
Gehandicaptenzorg

Gevolgen nieuwe CAO Gehandicaptenzorg voor werkgevers

In de nacht van 17 op 18 maart 2022 werden de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de vakbonden het eens over de nieuwe CAO Gehandicaptenzorg. Wat betekent deze nieuwe cao voor werkgevers binnen de gehandicaptenzorg?

Nieuwsbericht
|
13 april 2022
Lees meer
Onderhandelen: dit zijn de do’s en dont’s

Onderhandelen: dit zijn de do’s en don'ts

Zorgprofessionals zijn gewild in Nederland: elke zorgprofessional die op zoek is naar een baan kan kiezen uit zo’n 5 vacatures (in 2019 nog uit 4).1 Een goed moment dus om te onderhandelen, of je nu een nieuwe baan overweegt of iets wilt veranderen in je huidige baan.

Nieuwsbericht
|
12 juli 2021
Lees meer
12 mei - de Dag van de Verpleging

12 mei, de Dag van de Verpleging

Op 12 mei 2021 is het weer de Dag van de Verpleging. Op deze dag zetten we massaal de Verplegers in het zonnetje. Maar waarom is deze dag eigenlijk in het leven geroepen? 

Nieuwsbericht
|
11 mei 2021
Lees meer
Interessante webinars voor zzp'ers in de zorg

Interessante webinars voor zzp'ers in de zorg

Op dinsdag 18 mei en dinsdag 15 juni verzorgt De Nederlandse Zorgautoriteit twee webinars over actuele onderwerpen voor zzp'ers in de zorg. De webinars gaan over onder andere: passende zorg en de nieuwe bekostiging in de wijkverpleging.

Nieuwsbericht
|
04 mei 2021
Lees meer