Overslaan en naar de inhoud gaan
Fiscaal Kader ZZP Zorg

Fiscaal Kader ZZP Zorg gaat niet door - wat houdt dat in?

Het Fiscaal Kader ZZP Zorg gaat niet meer door. Een onverwacht resultaat, omdat de Belastingdienst had aangegeven dat het overleg over het kader juist door zal gaan. Wat betekent dit allemaal voor zzp’ers in de zorg?

 

Nieuwsbericht
|
14 juni 2024
Lees meer
Hoofdlijnenakkoord 2024, zzp'ers in de zorg

Hoofdlijnenakkoord 2024 en zzp'ers in de zorg: Wat wij tot nu toe weten

Het nieuwe kabinet, bestaande uit PVV, VVD, NSC, BBB heeft in een hoofdlijnenakkoord een aantal punten benoemd die zij van belang vinden voor de toekomst van Nederland. Maar wat betekent dit hoofdlijnenakkoord voor zzp’ers in de zorg? Lees verder voor meer informatie!

Nieuwsbericht
|
23 mei 2024
Lees meer
5 cv tips

5 Tips voor een indrukwekkende CV

Wanneer een zzp’er in de zorg aan de slag wil gaan via ZBW bij een van onze opdrachtgevers, is jouw cv één van de documenten die we vragen. Jouw cv is jouw visitekaartje, en daarom is het heel belangrijk om een cv te hebben dat opvalt!

Blogpost
|
16 mei 2024
Lees meer
Verhalen uit de zorg, als moeder en zzp'er in de zorg

Blogserie: Verhalen uit de zorg - Editie 1: Als moeder en zzp'er in de zorg

𝑵𝒊𝒆𝒖𝒘𝒆 𝒃𝒍𝒐𝒈𝒔𝒆𝒓𝒊𝒆: 𝑽𝒆𝒓𝒉𝒂𝒍𝒆𝒏 𝒖𝒊𝒕 𝒅𝒆 𝒁𝒐𝒓𝒈 🤍 🩺
Vandaag lanceren wij onze blogserie: 𝑉𝑒𝑟ℎ𝑎𝑙𝑒𝑛 𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑍𝑜𝑟𝑔. In deze serie voeren we verschillende interviews met zzp’ers die via ons werken, waarbij we thema’s bespreken die relevant zijn voor zzp’ers in de zorg. 👨‍⚕️👩‍⚕️

Blogpost
|
10 mei 2024
Lees meer
AVG wet, zzp'er in de zorg, privacywet

De Wet AVG : wat moet jij als zzp'er in de zorg allemaal in orde hebben?

Sinds 25 mei 2018 is de Wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Deze wet heeft betrekking op alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken en dit geldt natuurlijk ook voor zzp’ers in de zorgsector. 

Blogpost
|
02 mei 2024
Lees meer
De Wet BIG, ZZP'ers in de zorg

De Wet BIG

De Wet BIG, oftewel Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, is een wettelijk, online openbaar register.  Voor 12 zorgberoepen is registratie in het BIG register verplicht. De wet legt vast wanneer je bevoegd bent om een bepaalde handeling te doen.

Blogpost
|
25 april 2024
Lees meer
ZZP'ers in de zorg, Wtza

ZZP’ers in de zorg en de Wtza

Op 1 januari 2022 treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking, en als zzp’er in de zorg heb je waarschijnlijk te maken met de Wtza. In deze wet staat beschreven dat zorgaanbieders zich moeten inschrijven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa).

Blogpost
|
18 april 2024
Lees meer
ZZP'ers in de zorg, Wkkgz

ZZP'ers in de zorg en de Wkkgz

De Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is er om te zorgen dat klachten van cliënten goed worden afgehandeld. Het verplicht zorgaanbieders om hun eigen kwaliteit te bewaken, te beheersen en te verbeteren.

Blogpost
|
12 april 2024
Lees meer
Wijk, Samenwerking, Zorg

Intensievere samenwerking in de wijk

Zorgpartijen hebben in de ‘Visie eerstelijnszorg 2030’ met elkaar afgesproken dat de hechtere samenwerking in de eerstelijnszorg makkelijker moet worden. Deze visie werd eind januari 2024 aan de Tweede Kamer verstuurd.

Nieuwsbericht
|
13 februari 2024
Lees meer
Diabetes type 2

Eerste symptomen van diabetes type 2 al na 6 dagen fysieke inactiviteit zichtbaar

De eerste tekenen van insulineresistentie zijn al na 6 dagen volledige bedrust waar te nemen. Verder kan bedrust zorgen voor een snelle vermindering van de spieromvang en ook snelle ophoping van vet en glucose in de spieren.

Blogpost
|
02 februari 2024
Lees meer
Exoskelet in de zorg

Exoskelet in de zorg

In 2022 zijn er in de regio West-Brabant drie zorgorganisaties: Surplus, tanteLouise en Mijzo, die met een pilot van exoskeletten zijn gestart. Dit wordt gedaan onder de paraplu van Anders Werken in de Zorg.

Blogpost
|
25 januari 2024
Lees meer
inzet wijkverpleging wordt versterkt

De inzet om wijkverpleging te versterken is hoog

ActiZ, Zorgthuisnl en Zorgverzekeraars Nederland hebben vorig jaar in het Integraal Zorgakkoord (IZA) afspraken gemaakt om de wijkverpleging te versterken. Dit is om de vraag naar ziekenhuiszorg te verminderen en om beter in te spelen op de vergrijzende samenleving.

Nieuwsbericht
|
15 januari 2024
Lees meer