Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar overzicht
Nieuwsbericht

De inzet om wijkverpleging te versterken is hoog

Datum
15 januari 2024
Geplaatst door
inzet wijkverpleging wordt versterkt

ActiZ, Zorgthuisnl en Zorgverzekeraars Nederland hebben vorig jaar in het Integraal Zorgakkoord (IZA) afspraken gemaakt om de wijkverpleging te versterken. Dit is om de vraag naar ziekenhuiszorg te verminderen en om beter in te spelen op de vergrijzende samenleving. Deze afspraken zijn nu al in de uitvoeringsfase beland.

Bijna 700 aanbieders van wijkverpleging krijgen in totaal 73 miljoen euro om in hun organisatie in de wijkverpleging te investeren. Het geld in het fonds is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de doelen van de IZA werkagenda. Deze doelen zijn o.a het zorgen van passende zorg, het aantrekkelijker maken van het beroep en het aanpakken van regeldruk.

Wijkverpleging is cruciaal in ons zorgsysteem
De wijkverpleging is heel cruciaal in ons zorgsysteem. Het voorkomt ziekenhuisopnames, het geeft de mogelijkheid om mensen na een operatie thuis te laten herstellen, het verlicht het werk van huisartsen en men kan zelfstandig blijven wonen. De maatschappelijke opgave is de laatste tijd door de vergrijzing gegroeid, en hierdoor wil de ouderenzorg helpen om de zorg voor mensen beschikbaar te houden, en ook aantrekkelijk werk en goede werkomstandigheden te bieden aan de medewerkers in deze sector.

Bron: https://zorgkrant.nl/thuiszorg/18061-inzet-om-wijkverpleging-te-verster… 

Terug naar overzicht