Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar overzicht
Nieuwsbericht

Intensievere samenwerking in de wijk

Datum
13 februari 2024
Geplaatst door
Wijk, Samenwerking, Zorg

Zorgpartijen hebben in de ‘Visie eerstelijnszorg 2030’ met elkaar afgesproken dat de hechtere samenwerking in de eerstelijnszorg makkelijker moet worden. Deze visie werd eind januari 2024 aan de Tweede Kamer verstuurd.

Eerstelijnszorg is zorg waar iedereen gebruik van kan maken zonder dat je een verwijzing voor nodig hebt. De visie die de verschillende zorgpartijen aan de Tweede Kamer hebben verstuurd heeft n.l als doel : het voorkomen dat de zorg vast gaat lopen, en zorgprofessionals meer mogelijkheden geven om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden.
V&VN- voorzitter Bianca Buurman: ‘Het gaat om de juiste zorg op de juiste plek.
Niet iedereen hoeft meteen naar de huisarts of het ziekenhuis. Op dat terrein is nog veel te winnen.'

Praktijkvoorbeeld

Buurman geeft een voorbeeld van zo’n geval. 'Een verzorgende die bij een cliënt hoort dat het niet goed gaat met iemand verderop in de straat. Ze schakelt met de wijkverpleegkundige. Die constateert dat er lichamelijk klachten zijn opgetreden door financiële problemen. Vervolgens overlegt ze met hem, zijn netwerk en de gemeente om de juiste hulp in te schakelen.'

De visie geeft een overzicht van de gezamenlijke wens dat de zorgpartijen hebben om hechter samen te werken. In de komende maanden wordt er verder over de invulling hiervan gediscussieerd en wat hiervoor allemaal nodig is.

 

Bron: https://www.venvn.nl/nieuws/intensievere-samenwerking-in-de-wijk-stap-d… 

Terug naar overzicht