Terug naar overzicht
Nieuwsbericht

Maatregelen rondom het Coronavirus binnen ZBW

Datum
15 maart 2020
Geplaatst door
Werkzaamheden rondom het Coronavirus binnen ZBW

Binnen ZBW vinden we de gezondheid en veiligheid van onze zzp’ers, opdrachtgevers en zorgvragers de allerhoogste prioriteit. We zijn ons ook bewust van de groeiende zorgen omtrent het Coronavirus (officieel COVID-19) en de belangrijke rol die zorgpersoneel heeft om de continuïteit van de zorg van kwetsbare personen te waarborgen. Het is een veel besproken onderwerp binnen Nederland, ZBW en onder onze zzp’ers en opdrachtgevers. De maatregelen die het RIVM en de overheid hebben opgesteld, nemen wij dan ook erg serieus. Sociale contacten proberen wij zoveel mogelijk te beperken. Om deze reden werkt het team van ZBW momenteel in shifts. Dit betekent dat er ook vanuit huis wordt gewerkt.

Hoe gaan we te werk?
Om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan, plannen wij de komende periode, tot minstens 6 april 2020, geen mondelinge gesprekken meer met onze zzp’ers en klanten. Het team van ZBW werkt steeds met maximaal drie medewerkers tegelijkertijd op kantoor. Onze administratie zit extern en blijft telefonisch gewoon bereikbaar. In deze moeilijke periode willen wij juist extra klaar staan voor onze zzp’ers en opdrachtgevers. We zetten onze werkzaamheden daarom gewoon door, maar wel met aangescherpte richtlijnen.

Aanmeldingen bij ZBW
Alle aanmeldingen worden in behandeling genomen, echter voeren wij de intakegesprekken nu uit via Facetime, WhatsApp of Google Meets. Na een positief intakegesprek zullen wij, in overleg met jou, contact opnemen met de opdrachtgever. Met akkoord van de opdrachtgever zal je direct starten met de opdracht om het sociale contact zo veel mogelijk te beperken.

Daarnaast proberen wij onze zzp’ers zoveel mogelijk bij eenzelfde opdracht te plaatsen (opdrachtgever, locatie/wijk, afdeling) om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Nieuw Bel plan
We hebben een bel plan met een keuzemenu gemaakt om het telefonisch contact optimaal te verbeteren en je direct doorgeschakeld kan worden naar de juiste persoon. Aan het bel plan hebben wij ook een spoednummer toegevoegd. Dit nummer is er voor alle spoedzorg aanvragen voor onze huidige en/of nieuwe opdrachtgevers, die in deze tijd extra zorgpersoneel (hard) nodig hebben vanwege het uitvallen van vast personeel door het Coronavirus.

Het algemene nummer is 085 130 7880, voor SPOED: toets 9. We zijn 24/7 te bereiken op dit nummer.

Het crisisteam
Zorginstellingen willen wij in deze periode goed ondersteunen. Om dit mogelijk te maken, zijn wij binnen ZBW een crisisteam aan het opzetten van beschikbare zzp’ers. Het crisisteam is bedoeld voor alle spoedzorg aanvragen die betrekking hebben op een personeelstekort wegens het uitvallen van personeel in verband van het Coronavirus.

  • Wil jij je als zzp’er beschikbaar stellen voor ons crisisteam? Dat waarderen wij en vinden we erg tof. Je kan je aanmelden via contact@zbwzorg.nl. Vervolgens zullen wij contact opnemen om je inzetbaarheid te bespreken. Omdat wij waarderen dat jij je aanmeldt bij het crisisteam, vragen wij geen administratiekosten en is het volledige uurloon voor jousmile.
  • Ben je opdrachtgever in de zorg en is er tijdelijk personeel te kort of extra personeel nodig vanwege het Coronavirus? Dan willen wij vanuit ZBW graag ondersteuning bieden. We verlagen om deze reden onze kosten met 30% op de spoedzorg aanvragen. Nieuw opdrachtgevers ontvangen tijdelijk standaard 20% korting voor de eerste 4 maanden op al onze dienstverleningen. Aanmelden kan via contact@zbwzorg.nl of bel via 085 130 78 80 en vraag naar Stefan Witting.

Diensten die extra worden aangeboden vanuit het crisisteam in verband met het Corona virus zijn: avond-, nacht- en weekenddiensten, slaap- en waakdiensten, oproepen binnen 24 uur en tijdelijke ZZP-opdrachten.

Gelukkig zijn er nog geen extra aanvragen binnen gekomen. Echter zijn wij liever goed voorbereid dan dat we straks achter de feiten aan moeten lopen. Wij hopen natuurlijk dat de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid zijn vruchten af zullen werpen en dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van ons crisisteam.

Op deze manier willen wij een steentje bijdragen. We wensen ook alle ondernemers in Nederland en onze opdrachtgevers, zzp’ers en personeel in de zorg veel sterkte en succes in deze moeilijke periode!

Team ZBW

Terug naar overzicht